Sommerfugl teppe!

Jeg strikket jo nettopp ferdig en sommerfugl lue, og synes det mønsteret var så fint! Og siden jeg er i baby modus enda og har to-tre gravide venninder tenkte jeg at jeg skulle strikke et baby teppe av dette mønsteret...

Jeg er ikke helt ferdig enda... men jeg nærmer meg. Har dog tenkt å ikke bli ferdig før i april siden det er regions konkuranse på hobbyboden for tiden.. hehe:)

Her er er i allefall en smaksprøve:

sommerfuglteppe

Garnet er KAUNI W-EJ og KAuni 8/2 naturhvit. strikker med dobbel tråd.. Synes det blir ganske pent jeg altså!

Ellers så har min lille sønn lagt seg for kvelden, ganske utrolig at han har funnet denne rytmen helt selv! Så nå sover han antagelig til to-tre i natt også videre til sju-åtte. HAn har skjønt at mamma liker så sove:)

VÅR!!!!!!!!!!!!!!

Da er våren her! Eller iallefall vår måneden. det teller for noe! Jeg har da ikke vært på her siden i september... da var jeg gravid og ganske frustrert over alt maset om at jeg fortsatt jobbet... Og jobbe det fortsatte jeg med helt til permisjonen startet 14.november. DEILIG! VAr innom sykehuset en gang i november også, de var redde for svangerskaps forgiftning,... men jeg ble sendt hjem igjen, men så på kontroll hos legen 1. desember ble jeg sendt inn igjenn... gud så kjedelig! For det var ingen fødsel på gang! DA var det bare å finne frem strikketøyet..

colorimetrier

HEr er resultatet (dvs den hvite og den brune strikket jeg når jeg kom hjem ignenn.) , måtte jo ha noe som gikk kjapt i tilfelle fødsel... Jeg var så heldig at jeg kom på rom med ei jente i samme situasjon som meg (bare litt værre fakrisk) og hun strikket også. Så da satt vi der å skravlet og strikket i tre dager!!! For først 4.desember ble jeg satt igang og da ble det fort slutt på strikkingen ja!

Så kl. 01.08 den 5.desember08 kom vår lille sønn til verden. 3910g og 51cm. Helt perfekt!
Skulle gjerne vist han frem, men skeptisk som jeg er så står jeg over det.... men jeg lover dere, han er nydelig!

SÅ kom jo julen. Deilig var den, med mye god mat. Og jeg "lærte" at kålrot og surkål også er kål... det ble en natt med mage knip. men det er også den eneste vi har hatt! *bank i bordet*

Nå er lille frørøet mitt blitt 3mnd! Han er passert 6kg og 62cm. Som tiden flyr!

MEn altså, jeg har endelig fått strikkelysten tilbake igjenn! I svangerskapet stod det heller stille. dvs jeg gjorde ferdig disse to (monterte knapper på jakken og strikket snoerer på luen...)
lue og jakke


Ble veldig fornøyd med dette! Luen er allerede for liten, men jakken bruker vi flittig;)

MEn for to dager siden strikket jeg denne luen:
sommerfugllue

Sommerfugllue heter den :) sikkert mange av dere som har sett dette mønsteret før. Utrolig gøy og enkelt å strikke!
Så jeg har begynnt på et baby teppe i samme mønster. Bruker Kauni W-EJ nydelig grå og rosa... gjett hvem som håper på jente en eventuelt nestegang??? man må da ha en av hver? ;)

QXL

Jeg har lagt ut en spole KAUNI W-EL for salg på qxl.
wel

Set er et nydelig garn!

merkelig er det... for jeg tenkte at siden denne på en ellerannen måte har fallt ut av butikken min tenkte jeg at jeg kunne legge den ut på qxl, morsomt å prøve:)

På strikke fonten har det skjedd litt, jeg har strikket et mini sjerf etter eget hode... det ble litt vel bredt, jeg synest det var pent uansett jeg:)
bilde 040

Mamma fikk denne til bursdagen sin:) Jeg strikket også et par pulsvanter, men disse glemte jeg å ta bilde av...
På pinnene nå har jeg et nytt par pulsvanter, de skal matche en lue jeg har strikket... Får oppdatere med dette snart:) Jeg må rett og slett bli flinkere til å oppdatere!!!

Hverdags gardiner

Joda. Når julen er ferdig må hverdagsgardine opp. Og disse ble sygg i rom julen :)

Bilde 012

Jeg er skikkelig fornøyd med disse!!!!!

Også har jeg fått fingeren ut å gjort ferdig mitt første FBS, begynte på det i oktober, men det har vel lagt godt og vel to mnd hvor jeg ikke har strikket noe på det....

Litt dårlig bilde... tatt med mobilen...

Bilde103

Jeg ble ganske fornøyd med resultatet, selv om jeg stadig fant noen feil under veis.... hmmmm.....

I kveld har jeg forresten strikket derdig en baby lue og strikket en calorimetri. Skal prøve å se om jeg kan legge ut bilder av det i morgen eller noe... :) Jeg blir visst produktiv når det snør.... 

Om å ikke kunne spinne....

Jeg har lyst til å lære å spinne. VELDIG LYST!!! Faktisk så lyst har jeg til å lære å spinne at jeg har skaffet en instruktør og 9 andre spinnelystne fra området. Kurset skulle været i helgen. ja helt riktig.... skulle ha vært... For instruktøren stakkar han hadde fått noe i øyet og måtte på legevakten og der ble han nektet å kjøre bil... så da skal vi jentene ikke lære å spinne før i januar... DET ER SÅ LENGE TIL!!!!

men jeg har vært hos bestefar og hentet han sin gamle rokk, den har min oldermor spunnet på i mange år. Hun fikk den av mannen sin litt før krigen. Han hadde kjøpt den brukt. Jeg spurte min Bestefar on hvor gammel han mner denne rokken er og han tipper rundt 100 år. men det er det ingen som vet..

her er i allefall et bilde av den:

rokk

Er den ikke fin? Under ser dere et sett slitte karder... så jeg har bestillt nye slike. Tråden(heter det tråd til rokk??) var slitt og ødelagt, så jeg har kjøpt noe som liknet på det gamle på biltema. Rokken skal være i brukbar stand i følge min bestefar...

Så nå har jeg bestillt 200 g ferdig kardet ull,, så far vi se om jeg klarer å spinne noe selv uten kurs...;)

Har forresten fått nyss i at en bonde i nærhenten her har noen få sauer i diverse farger som han bare brenner ulla tilll.. så da kan jeg kanskje få litt....*drømme*

Ellers har jeg strikket en baby sko etter den nye boke MYK START
her er den ene ferding:
 baby sko

Så holder jeg på med et baby teppe, oppskrift fra sandnes, littt haste bilde... men dete skal i allefall bli teppe/pose til baby:)
babyteppe

og dett var dett for denne gang;)

Tatatada!!! :)

Joda her har skjedd litt på strikkefonten også! ;)

Jeg har gjort ferdig to sjerf, strikket av noe nille garn jeg har glemt navnet på... strikket på pinne 8.
Yes, i have knittet! Two scarf ;)

image71

Men dette er ikke alt! ;:)
Jeghar noen ganger lyst til å skape noe som jeg serformeg at blir veldig fint. og bare se på dette... ble ikke som jeg hadde tenkt i det heletatt!!! *grøss* Hva er det sier dere???? Tjaaa....

But that's not everything! I some times have bauteful pictures in my head... This is what happend when i try to make the picture real.... It is real ugly... I KNOW!!! But it was beautiful when it was still just a thougt...

image72

Ei veske.. med hel felling!!!! GRUSOMT!!!! men jeg måtte jo vise den frem alikevel jeg da;)
And i guess you do not even see what it is.. its a purse! a realy bad purse;)

Fremgang på FBS har det også vært. Men det går sakte. for hver gang jeg tar det frem kommer min kjære med litt avhvert å si. og dermed blir det bare feil... så dette strikker jeg bare på når jeg er alene....

I also have knittet on my FBS
image73

Og sist men ikke minst! KJære hobbygåsa som har utrofdret meg flere ganger til å vise frem den ferdige barne jakken;) her er den! Riktig nok uten knapper... ;)
And i have finaly got to show of my baby jacked knittet for a while ago;)

image74

ja det var det for denne gang;) Ha en strålende kveld alle sammen! ;)

Odessa lue

Jeghar lenge hatt lyst til å strikke odessalue. TTT..... men endelig fikk jeg ånden.. begynnte på den i går kveld, og vips her er den:

image62image63

Jeg er ganske fornøyd med resultatet. Jeg har brukt alpaca/merino garn fra yarn treehouse. Deilig garn!!!

Smart pakken.

Nå er det en stund siden jeg har skrevet om noe annet en butikken min... så da tenkte jeg at jeg fikk oppdatere med litt fra hobby fronten.

Jeg har i det siste strikket ferdig et par sokker i STEP garn. Det er et garn som likner veldig på opal også er det innsatt med jojoba(?) oljer. Deilig å strikke med! Bilde får jeg legge ut siden..;)

Har også kommet litt videre på mysterie sokkene, men ikke så veldig mye.. får heller vise frem de når det er litt mer å skryte av! ;)

Også til sakens kjerne: Jeg har fått smart pakken! En pakke som inneholder diverse garn og strikkeutstyr! Jeg plukket ut et hespe med rosa bamboosel(?) tre nøster med et orange garn jeg ikke helt husker hva heter og maske makører. Skikkelig fint;) og et nøste ONLINE sokke garn. Det har jeg aldri prøvd før.. men regner med det er ganske liket på OPAL????

image47

Oppi pakken la jeg....nei... foresten... det er en hemmelighet;) MEn jeg synest det er skikkelig bra saker;) hadde litt lyst på det selv:)

OGSÅ!!! Nå holdt jeg på å glemme å fortelle om baby jakken jeg strikker på! Den er snart ferdig! HAr somlet fælt med denne... men nå er jeg litt i siget igjen;) Planlegging av butikk tar visst en del tid ja! hihi...

image48


Mysterie sokker og enkelt sjerf

Nå kommer dere til å si  " ho der er verre en meg jo" " at ho aldri kan gjøre noe ferdig" "kan ho bare begynne på ting?" osv.... FOR jeg har i dag lagt opp masker til mysterie sokkene på HF og ikke nok med det... men jeg har begynnt på et sjerf også... og spm om ikke det er nok.. så er jeg slettes ikke ferdig med noe av den andre jeg har på pinnene.... SÅ!

Dette er jenta som ikke får bestemt deg. OG det passer jo bra... de sier jo at vekter har vanskelig for å velge... Jupp... Stemmer. Det er meg det...

Men altså... her er et lite bilde av Sjerfet og mysterie sokkene:

image45

Som dere ser er jeg ikke kommet så langt på mysterie sokkene enda da.... "det går sæ nokk te" :)

Har vært jos Naprapat i dag, så det går litt tregt her.. litt mørbanket kan man si....

Jeg er inspirert...

... av den nye hekle boken mon... så da har jeg vært på biltema å kjøpt hamptråd....
Dette skal bli en veske tror jeg... følger ikke oppskrift, fikk bare en ide i hodet... litt hardt å hekle med så det går tregt fremover... men dette er hva jeg har gjort så langt...

image44

Garnet dere ser er fra yarntreehouse og er deilig alpaca/merino ull (det mørkebrune)! Jeg elsker dette garnet!
Det hvite er fra samme sted men er merino/nylon. Holder på med et pike sjerf i dette. blir veldig søtt. Tenkte kanskje å lage ei lue også i det.,.. men det vil tiden vise...

Jeg hadde egentlig bestillt light camel, men så fikk jeg dark brown.. litt kjipt.. men så er de så snille på yarntreehouse at de sender meg det lyse også og jeg trenger ikke returnere det mørke... får nok alltids laget noe fint av dette deilige garnet!

Det skjer litt her og litt der...

JA her er det bittelitt fremgang. Har hatt det litt strikke stille nå når det skjer så mye annet:) Under her er fremgangen på jakken jeg strikker. Blir ganske bra nå synest jeg!!!!
image29


Og her er Lidl teppet mitt. Det har vokst litt siden sist det også. Ikke veldig mye, men litt. Nå er det over 1m. Juhu!!
image30

SYnest det blir ganske kult jeg:)

Jakken tar form...

jaaa.. da har jeg rekket opp og strikket opp på nytt. Nå ser det mye bedre ut! Takk for all hjelp! Men det kan godt hende jeg trenger enda mere hjelp!! ;) Har ikke strikket så mye disse dagene... har vært opptatt med jobb og disse planene mine;) snart skal jeg vise frem noe mere;)

her er bilde av jakken så langt.

image26

en liten oppsumering...

Skal vi se... sjalet har vokst bittelitt... men ikke nok til at jeg viser det frem enda, samme gjelder lidl teppet... MEN, jeg har jo nevnt den lille jakken jeg har begynt på? Vel, denne har det vært litt fremgang på... her stoppet det opp:

237636-21

Men etter litt hjelp til å tyde oppskriften kom jeg litt lenger... strikket i vei i dag, men nå er jeg i tvil igjen.. tror jeg har gjort en liten(stor??) brøler... altså... på bildet under her ser dere kanskje hva jeg mener? Den brune rekken nederst er stolpen på jakken. JEg har satt av masker og startet på det jeg skjønner skal bli en arm, MEN; I oppskrivten står det; mål 16 cm fra der du la opp masker til arm. På den smale siden. hehe... her er problemet... som dere sikkert ser så er jo faktisk denne delen like tykk i begge sider...* KRÆMT* hørte jeg noen si rekke opp? Den buede siden er halsen.. så... Noen som skjønner noe av dette? Oppskriften er her om noen kan stå til tjeneste:) og det blir heller ikke slike fine striper.... såååå... hmmm....
237636-22

Ferdig!

wow! Dette har gått unna! Jeg Strikket til seeint igår kveld og i dag har jeg gjort kjolen ferdig! Den er ca str 1-2 år. Jeg er kjempe fornøyd! :) Mangler bare knapper bak, håper jeg finner det i morgen... men altså; her er resultatet! :

image16 Dette er kjolen sett forfra...     image17
                                                  og dette er kjolen sett bakfra....

Hva synest dere?

Se hva jeg har gjort!!!

Tenke seg til at jeg faktisk ser ut til å gjøre et prosjekt ferdig! Wow! :) JEg har hatt vondt i ryggen i dag. Veldig. SÅ da har jeg ikke kunne gjort så mye annet en å strikke.. her er resultatet:

image15 

Blir den ikke fiiin? selv om bildet er dårlig,.. Jeg strikker i deilig Alpaca/Merino ull fra Yarn Treehouse.Fargen er camel burn.,.. Nå skulle jeg bare hatt ei lita tulle til å bruke den... hmmm... ellers blir det et bidrag til Oktoberrosa.. har veldig lyst å bidra med noe der... men jeg er kanskje ikke tøff nok... tenk om ingen liker det jeg lager?

Men nå er det leggetid for strikkegale jenter! Gleder meg til å strikke videre i mogen! Janskje jeg blir ferdig? Har jo begynnt på forstykket allerede....

atter et nytt prosjekt!

Jaaa.. da har jeg gjort det igjenn.. begynt på noe nytt altså... :)

Denne gangen er det en barne kjøle i alpaca fra Drops. Jeg har ikke strikket noe serlig etter diagram før så etter to opprekkinge fikk jeg det endelig til, har kommet ca 15 cm...

image12

pent mønster ikke sant? Tror denne blir litt søt når den er ferdig! HAr også vært å handlet litt til Fibi... Klarte jo ikke å la være! Se så søt da! Nesten som en liten prinsesse!

image13

SKikkelig prinsesse halsbånd:) Å ja, jeg det fulgte med matchende lenke!

Ny dag, nye muligheter


Jeg har begynt på et bar sokker i bambosel garnet fra sokkeklubben til strikk innom.. men.. holder et nøste til en sokk??? synest det ser litt lite ut jeg.. hmmm...  strikker etter eget hode... så det blit spennende å se hvordan de blir disse sokkene... her er hvertfall et underveis bilde! 

image7 
har akkuratt begynt på helen som dere erfarene strikkere sikkert ser:) 

ja, da er dagen i full gang for meg! Avsted til byen for å shoppe...(?)

Sjal i Mohair Ice

Her er det "berømte" tyrkia garnet mitt blitt til starten på et sjal... går treeegt... *kremt* jeg er ingen sjal strikker det er hvertfall helt sikkert... har en drøm om å strikke FB sjal også... har garn.. meeeennn.....

image4

Sjalet er fortsatt på første nøste og dere ser jo hvor mye som er igjen! så dette er utrolig drøyt!


Jeg har også strikket et rosa sjerf og calometri i dette... kanskje et bidrag til Oktoberrosa?
Her er det brukt MINDRE en ETT nøste tilsammen!

Lidel-Teppe

På hobby forum har det foregått en bølgealong, jeg torde aldri å melde meg på, men jeg har prøvd meg litt alikevel jeg!

Jeg er langt i fra ferdig men her kommer historien bak lidel-teppet:

For noen uker siden var det som de fleste vet salg av billig flerfarget bomuldsgarn på lidl. Hektet på garn som jeg er måtte jeg bare ha litt.. og litt ble 4 pakker á 6 nøster.. Jeg var storfornøyd! Nå kunne jeg prøve meg på å strikke kluter tenkte jeg. MEN så ringer telefonen.. Det var min bestemor som ville bare fortelle at hun hadde vært på lidel å kjøpt 5 pakker lidel garn til meg! WOW! det ville blitt mye kluter... så da tenkte jeg at et bomulldsteppe i bølger det er tingen for meg!

og her er resultat så langt...
image2

hummer og kanari farger... men jeg synest det blir et hyggelig teppe i allefall! :)

Velkommen til min blogg!

Da er jeg i gang!  Så velkommen hit! :)

Jeg skal prøve å skive om og vise frem det jeg strikker og andre ting jeg skulle finne på... Som første prosjekt vil jeg legge inn et bilde av mitt siste strikke prosjekt(?).

image1

tata! Jeg fikk det til! Her er Opal sokkene mine:)

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31